Word Lid
menu
Word Lid

Home / Nieuws / GVA Kempen 08/02/2019: Fietspaden scoren laag op provinciale fietsbarometer

GVA Kempen 08/02/2019: Fietspaden scoren laag op provinciale fietsbarometer
Lokaal @ Vlaams Belang

De gemeente Lille scoort met 5,5 op 10 laag op de fietsbarometer van de provincie. Vaak zijn de fietspaden te smal en onvoldoende afgescheiden van de rijbaan of
­hebben ze een beperkt rijcomfort.

De fietspaden op de Vlimmersebaan in Wechelderzande, Wechelsebaan in Lille en op de Singel in Gierle scoren het laagst. De beste cijfers zijn voor de fietspaden op Heieind en Poederleeseweg in ­Lille en op de Zittaartse Heide in ­Poederlee. De gemeente leverde al inspanningen voor betere fiets­paden op de Lichtaartsesteenweg. Het ontwerp voor de Herentalsesteenweg is ook klaar en het nieuwe bestuur wil ook verder werk maken van betere fietspaden.(bvdl)

De Vlimmerebaan (N 104), de Wechelsebaan (N 153) en de Singel (N 140) vallen onder het beheer van het Agentschap voor Wegen en Verkeer, wat wil zeggen dat de gemeente kan vragen om verbeteringen aan te brengen maar dat het AWV beslist of, waar en wanneer de werken uitgevoerd worden. De aanpak van de Lichtaartsesteenweg bvb, heeft 11 jaar moeten wachten op de uiteindelijke uitvoering.

Benieuwd welk breekijzer het nieuwe gemeentebestuur kan hanteren om de dossiers te versnellen...